Челси надигра Кристъл Палас и се настани в топ 3
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Кристъл Палас и Челси завършиха при резултат 2:3 в мач от 34-тия кръг на английската Висша Лига. Гостите поведоха още в 6-тата минута, чрез Оливие Жиру. В 27-та Пулишич добави още едно попадение, а в края на първото полувреме Заха върна един гол. Преднината на Челси бе възстановена от Тами Ейбрахам в 71-рата минута, но радоста на “сините” трая само 1 минута, защото Бентеке се разписа във вратата на Кепа.

С победата Челси се изкачва на трето място, с две точки повече от Лестър, който ще играе с Арсенал малко по-късно днес. Кристъл Палас пък се намира в средата на таблицата, без да има шанс за класиране в Европа или изпадане. Това определено влияе на формата на Палас, като днешната загуба е 4-та поредна за клуба.

Франк Лампард е направил само една промяна, спрямо съставът, който победи Уотфорд през миналата седмица. Младокът Бил Гилмор се появява на място на контузения Нголо Канте.

Рой Ходжсън пък е заложил на две промени, в сравнение с единадесеторката, която загуби с 3:0 от Лестър. Скот Дан се появява вместо Мамаду Сако в центъра на отбраната. Куяте пък заменя Ридевалд в халфовата линия.

Мачът започна по най-добрия начин за Челси и момчетата на Франк Лампард поведоха още във 6-тата минута. Рийс Джеймс намери Вилиян по дясното крило. Бразилецът успя да пробие почти до аут линията, тъй като персоналният му пазач Гари Кейхил получи разтежение и се строполи на земята. Вилиян необезпокоявано нахлу в пеналтерията и намери Жиру, а французинът изпрати топката в мрежата.

След още няколко минути Зума можеше да удвои, но пропусна да се разпише след корнер.

В 27-тата Пулишич се разписа. Американецът получи хубав пас от Вилиян, залъга и със силен шут препарира Гуайта.

Когато не се виждаше как Палас може да се върне в мача, миг на брилянтност от Вилфред Заха намали преднината на Челси. Крилото на домакините разстреля Кепа с удар от над 25 метра.

В 55-тата Рийс Джеймс получи по дясното крило и центрира перфектно за Жиру, но френският нападател не успя да уцели вратата от 7-8 метра.

В 71-рата минута Мейсън Маунт подаде към Рубен Уофтъс-Чийк, който пое в центъра на терена и напредна до наказателното поле на Палас, където чукна топката надясно за Ейбрахам. Нападателят стреля силно и покачи резултата на 3:1.

В ответната атака Палас отново намали разликата. Домакините разиграха чудесно. Топката достигна до Макартър по лявото крило, той подаде на влизащия на скорост ван Аанхолт. Нидерландецът проби до крайната линия и пусна успоредно по тревата за Бентеке. За белгиецът остана най-лесното, просто да чукне топката във вратата.

В 86-тата минута Вилиян направи поредния си невероятен самостоятелен рейд, в който преодоля няколко футболисти на Палас и потърси третата си асистенция в мача с пас към Мейсън Маунт. Младокът стреля много добре в левия ъгъл, само че Гуайта се разтегна максимално и успя да избие топката.

В последната минута от редовното време Пулишич проби по левия фланг и обърна към Вилиан. Бразилецът стреля от воле, но силният му удар бе блокиран от Патрик ван Аанхолт.

Накрая на мача домакините имаха сериозни претенции за дузпа. Куяте бе закачен от Лофтус-Чийк, но съдиите прецениха, че контактът не е умишлен и подминаха ситуацията.

В 94-тата Палас нацели и гредата. Заха центрира перфектно за Скот Дан, който стреля с глава към далечния ъгъл, но Кепа отклони леко топката и тя се удари в гредата. В последствие силен удар на ван Аанхолт бе блокиран.

Стартови състави:

Кристъл Палас: Гуайта, Уорд, ван Аанхолт, Дан, Кейхил, Макартър, Куяте, Миливойевич, Заха, Аю, Бентеке

Челси: Кепа, Аспиликуета, Джеймс, Кристенсен, Зума, Гилмор, Маунт, Баркли, Вилиан, Пулишич, Жиру