google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Полузащитникът на "сините" имаше най-трудната година от кариерата си във Висшата лига през миналия сезон, но той отново доминира в английския футбол

Мениджърът на Челси Франк Лампард показа, че е запазил вярата си в Н’Голо Канте, който доказа, че се е върнал към най-добрата си форма при победата с 2:0 в събота срещу Нюкасъл Юнайтед. Това беше петата поредна победа на “сините” във всички състезания и означава, че сега са непобедени в девет мача. Новата роля на Канте в задържането на топката е неразделна част от добрата форма на Челси. 29-годишният футболист трябваше да преодолее поредица от проблеми с контузии, заради които не взе участие в почти 50 процента от мачовете от миналия сезон.

И така, тази поредица от мачове с екипа на Челси, съчетана с промяна на позицията, позволи на Канте да напомни за най-добрите си дни, които той имаше за последно при бившия мениджър Антонио Конте, който се раздели с Челси през 2018 г.

Разбира се, бившият треньор на “сините” Конте многократно е свързан с привличане на Канте в настоящия клуб Интер. Всеки опит за трансфер обаче вероятно ще бъде блокиран от Челси. Въпреки че слуховете за трансфера продължават, Лампард продължава да ги игнорира и той даде на Канте капитанската лента в мача с Нюкасъл, за да подчертае доверието си в единствения си истински играч от световна класа.

“Толкова много вярвам в него и той е най-добрия играч в полузащитата. Не става въпрос само за разбиване на играта и спечелване на топката обратно, въпреки че знаем, че това е огромно качество”, заяви Лампард.

“Става въпрос и за неговото подаване и играта му в полузащитата. Преминаването към тази по-дълбока роля е много удобен преход за него, така че сме наистина наистина, наистина доволни от него”, споделя треньорът на Челси.

Тъй като почти всички играчи на Челси имаха мачове за своите държави в последните дни, то явно страдаха от умора. Тогава енергията на Канте се открояваше на “Сейнт Джеймсис Парк”. Той сприраше контра-атаките на Нюкасъл, като по този начин уби всяка надежда на хората на Стив Брус да вземат нещо от мача. Изминатите 11,37 километра Канте в събота следобед показаха, че той наистина се е възстановил от физически мъчителната кампания 2019-20.