Челси определи освобождаващата клауза на Лукаку
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът от "Стамфорд Бридж" се надява да продаде Ромелу Лукаку за постоянно в края на сезона, като цената му е 37 милиона паунда

В момента белгийският нападател Ромелу Лукаку играе под наем в Рома, а Челси е готов да спечели пари от него срещу сума от около 37 милиона паунда. Фабрицио Романо вече потвърди, че “сините” от Западен Лондон вече са определили исканата цена и остава да видим дали някои клубове  са готови да отговорят на исканията им през следващите месеци. Лукаку изпадна в немилост в Челси и няма бъдеще в клуба от Западен Лондон, така че е логично е той да напусне клуба след края на сезона.

Белгийският национал е в добра форма за Рома този сезон, отбелязвайки 7 гола в осем изяви във всички състезания. Ще бъде интересно да видим дали “вълците” са готови да го вземат за постоянно в края на сезона. Последните информации също така твърдят, че може да има сделка за размяна, включваща Лукаку и Тами Ейбрахам.

Опитният нападател доказа класата си в Серия А, когато помогна на Интер да спечели титлата в лигата. Той ще се надява да се състезава на най-високо ниво и през следващите сезони, а присъединяването към Рома за постоянно може да бъде привлекателна опция за него.

Челси счупи трансферния си рекорд, за да върне Лукаку в клуба, след като белгийският таран помогна на Интер да спечели титлата в Серия А. Но трансферът така и не се получи нито за Ромелу, нито за Челси. Изглежда, че “сините” вече са готови да приемат голяма загуба и да оставят играча да напусне за постоянно срещу 37 милиона.

Очакваше се Лукаку да напусне Челси за постоянно по-рано това лято. Но до трансфер така и не се стигна. Клубове като Интер и Ювентус бяха заинтересвани него. В крайна сметка бившият мениджър на Челси Жозе Моуриньо реши да привлече белгийския нападател в Рома и трансферът се оказа добър и за двете страни.