Ман Юнайтед следи японски национал от Реал Сосиедад
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Такефуса Кубо е сред трансферните цели на английския гранд

Японският футболист Tакефуса Кубо е на радара на Манчестър Юнайтед. Играчът на Реал Сосиедад се представи страхотно през сезон 2022/2023 и привлече вниманието на няколко европейски клуба, включително и на “червените дяволи”.

Ръководството на Ман Юнайтед смята, че 22-годишният атакуващ полузащитник е много добра опция за подсилване на състава. През настоящия сезон Кубо записа 5 гола и 2 асистенции в 10 двубоя за баските. През септември спечели приза за играч номер 1 на месеца на Ла Лига, изпреварвайки Джуд Белингам и Роберт Левандовски.

Реал Сосиедад няма лесно да се раздели с Кубо поне до края на сезона, тъй като той е звездата на отбора. Трябва също да се има предвид, че тимът на Реал Мадрид има значително предимство, тъй като може да вземе футболиста на по-ниска цена. Кубо премина в Реал Сосиедад през лятото на 2022 г. именно от “белия балет”.

Иначе освобождаващата клауза на японския национал в контракта му с Реал Сосиедад е на стойност 60 милиона евро. Ако Манчестър Юнайтед я активира и Реал Мадрид не желае да вземе футболиста, то няма какво да спре преминаването на Кубо на “Олд Трафорд”.