Ще играе ли повече Лионел Меси за Интер Маями до края на сезона?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тата Мартино казва, че „работата започва сега за следващия сезон“ в Интер Маями, като не е ясно дали Меси ще играе до края на настоящата кампания

Седемкратният носител на Златната топка Лионел Меси може би вече е изиграл последния си мач от кампанията за 2023 г. на клубно ниво. Нещастна контузия, получена по време на последното му пътуване с националния отбор на Аржентина, ограничи участието му за Интер Маями в МЛС през последните седмици.

Меси беше включен в тима на Аржентина, впреки липсата на игрово време, като “гаучосите” имат още две квалификации за Световното първенство през 2026 г. срещу Парагвай и Перу през този месец.

Отборът на Интер Маями ще се завърне в игра срещу Шарлът ФК на 18 октомври, преди да се изправи срещу същия опонент в последния си мач от редовния сезон три дни по-късно. Меси няма да се върне за първия от тези мачове, ако остане с отбора на Аржентина за втория мач с Пери, и ще има трудности да играе във втория.

Треньорът на Интер Тата Мартино каза за плановете си за двата мача, които са без значение за класирането на тима: „Да, остават ни два мача, но работата започва сега за следващия сезон. Направихме добри ходове в състава и напреднахме през лятото и трябва да сме много точни през следващите няколко месеца за това как ще подходим през следващия сезон.”

Ако местната кампания на Меси е приключила, тогава той е изправен пред дълга пауза до началото на сезон 2024 в МЛС. Аржентина наистина има още квалификации, които предстоят през ноември, докато Интер Маями се очаква да оформи графика си с приятелски мачове.