Челси отнесе трагичен Милан на “Стамфорд Бридж” с 3:0
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лондончани показаха отлично лице и взеха първа победа в групата

Челси успя да победи с категоричното 3:0 Милан в мача им от група “В” на Шампионската лига. Лондончани стигнаха до първия си успех в надпреварата този сезон след много силен мач на “Стамфорд Бридж”.

Срещата на “Стамфорд Бридж” започна активно за Челси и в 5-та минута Мейсън Маунт можеше да открие с хубав удар по земя, но Татарушану се разтегна и спаси.

След 20-та минута Челси спечели два корнера, при които Тиаго Силва беше оставен неохраняван и стреля опасно с глава. При първия опит стражът на Милан спаси, но при втория се стигна до гол. Татарушану отново се намеси, но остави топката в игра пред себе си, стигна се до сериозно разбъркване и там Уесли Фофана се оказа най-съобразителен да открие.

В 33-та минута Челси отбеляза и втори гол чрез Маунт, но той беше отменен заради засада. В самия край на първата част Милан стигна до златен шанс да изравни. Рафаел Леао проби отляво и навлезе в наказателното, след което пусна към Де Кетеларе. Той стреля, Кепа спаси, но топката се озова пред Крунич, който от четири-пет метра трябваше просто да вкара, но прати кълбото над вратата.

Натискът на Челси продължи след почивката, а поредна грешка в отбраната на Милан доведе до центриране отдясно, а малкото наказателно поле дебнеше Обамеянг, който засече след неуспешно изчистване на Томори.

Три минути след това беше оформен и класическият резултат. Поредна грешка на “росонерите” доведе до подаване към Рийс Джеймс в наказателното и той прониза Татарушану в близкия ъгъл.

Така на върха в групата вече е РБ Залцбруг с 5 точки, зад него са Милан и Челси с по 4, а Динамо Загреб е последен, но само с точка по-малко.