Челси продължи възхода си с победа над Фулъм, Мудрик с дебютен гол
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" запазиха втора поредна суха мрежа и записаха нов успех

Челси победи Фулъм с 2:0 като гост в двубой от 7-ия кръг на английската Висша лига. “Сините” си извоюваха успеха с голове през първото полувреме на “Крейвън Котидж”, като точни бяха Михайло Мудрик и Армандо Броя. За Мудрик това бе дебютен гол с екипа на Челси в официален мач.

В отсъствието на наказания Николас Джаксън, Маурисио Почетино заложи на Армандо Броя на върха на атаката. 22-годишният албанец се отблагодари с попадение. Той отбеляза първия си гол за Челси през сезона в първия си старт като титуляр.

Челси вкара първото попадение в двубоя в 18-ата минута. Колуил комбинира с Мудрик, който прати топката в мрежата за 0:1. Секунди по-късно Армандо Броя реализира за 2:0 и постави ‘сините’ на пътя на победата в дербито на Западен Лондон.

До края на първото полувреме играта бе равностойна, като нов гол не падна. Фулъм изпълни няколко корнера, но не затрудни сериозно защитата на гостите.

През второто полувреме Фулъм игра по-добре. “Котиджърс” създадоха 2-3 добри положения за попадение, но не успяха да преодолеят вратаря Роберт Санчес. Испанският страж запази втора поредна суха мрежа, след като на 27 септември Челси надви Брайтън с 1:0 в Купата на Лигата.

В следващия кръг от Висшата лига, тимът на Челси гостува на Бърнли и ще се надява да продължи победната си серия. Фулъм пък има ново домакинство на Шефилд Юнайтед и целта им ще бъде само една – победата.