Челси с класика над Бърнли и вече е на точка от върха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Зиеш, Зума и Вернер отбелязаха за тима на Франк Лампард

Челси постигна класическа победа с 3:0 като гост на Бърнли в двубой от седмия кръг на Премиър лийг. Така тимът на Франк Лампард направи изкачване от 11-ото място до 4-ата позиция, измествайки Астън Вила, който заедно с Лестър има също по 12 точки. Кризата в Бърнли продължава и тимът вече е на последното място само с 1 точка от началото на сезона.

Бърнли пропусна най-чистото си положение в мача още в 5-ата минута. Тогава Ашли Барнс бе изведен сам срещу Менди, но при опита си да прехвърли технично стража прати в аут над вратата.

В 26-ата Хаким Зиеш стреля през бранител на домакините, вратарят Ник Поуп не реагира навреме и само видя как топката влиза в мрежата – 1:0 за „сините“.

Курт Зума увеличи аванса на гостите в 63-ата, когато вкара красив гол с глава след центриране от корнер на Мейсън Маунт.

Рийс Джеймс пресече подаване в половината на домакините в 70-ата, пусна по земя за Зиеш, мароканецът изведе отлично Тимо Вернер, а новото попълнение на „сините“ отправи точен удар към далечния ъгъл за 3:0.

Влезлият като резерва Оливие Жиру вкара и четвърти гол, но той не бе зачетен заради засада.