Челси се споразумя за дългосрочен договор с Леви Колуил
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Колуил е един от най-високо ценените млади централни защитници

Съобщава се, че Челси е постигнал съгласие за нов дългосрочен договор с Леви Колуил. От края на миналия сезон Тод Боyли и ,,Клиърлейк Капитал” се фокусираха, върху това, клубът от Висшата лига да се справи с проблемите свързани с финансовия феърплей, сега, след като отборът няма да играе в европейските клубни турнири. Това означава, че играчи, които имат договори за две години или по-малко, има голяма възможност да бъдат продадени, какъвто беше случаят с Конър Галахър миналата седмица.

Въпреки това, от момента, в който Маурисио Почетино пристигна на ,,Стамфорд Бридж”, аржентинецът ясно даде да се разбере, че гледа на Колуил като на несменяема част от плановете си. 20-годишният футболист се смята за един от най-добрите възпитаници на академията през последното десетилетие. Той все още не е изиграл нито една състезателна минута за Челси, защото беше пращан под наем в Хъдърсфилд и Брайтън.

Престоят на Колуил на ,,Амекс Стейдиъм” беше страхотен, който обаче ще усложни нещата по отношение на подновяването му на договора с Челси, защото ,,чайките” искат да го вземат с постоянна сделка. Въпреки това, според The Athletic, Челси е убедил Колуил, че бъдещето му е на ,,Стамфорд Бридж”. Говори се, че звездата на Англия до 21 години, устно се е съгласил да подпише шестгодишен договор със ,,сините”, като се очаква съвсем скоро да стане официално.