Челси ще се опита да вземе младата звезда на Монпелие
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" искат да вземат 20-годишния нападател Ели Уахи

Английският гранд Челси гради отбор от млади футболисти, като това е трансферната политика на техния собственик Тод Боели. Трансферното гуру Фабрицио Романо информира, че “сините” от Лондон са кандидати за привличането на един от френските таланти. Те са в напреднали преговори за 20-годишния играч Ели Уахи, който в момента е собственост на Монпелие.

Сделката е близо до осъществяване и в следващите дни Уахи може да стане футболист на Челси. Клубът от “Стамфорд Бридж” обмисля да вземе 20-годишния нападател, а после да го прати под наем за да се развива. След 1-2 години пък Уахи ще има място в състава на “сините”, които искат бързо да финализират сделката, тъй като и други тимове проявяват интерес към младия нападател.

Ели Уахи впечатли с изявите си за Монпелие през изминалата кампания. Той вкара 19 гола през сезон 2022/23, като също така допринесе с 5 асистенции в 33 мача за клуба си във френския шампионат.

Уахи е юноша на Монпелие, като се подготвя в школата на тима в периода 2018-2020 г. Първо започва да играе в дублиращия тим на клуба, а на 16 декември 20200 г. прави официален дебют за първия тим.