Черно море прекъсна черна серия с успех над Берое
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Варненци спечелиха с 2:1 у дома, на две точки са от Топ 6

Черно море прекъсна серията от четири последователни мача в efbet Лига без победа, след като днес се наложи с 2:1 над гостуващия Берое. Зе Гомеш и Родриго от дузпа бяха точни за варненци, а Октавио се разписа за тима на Димитър Димитров. „Моряците“ са с 25 точки на седмото място, като са само на две от шестия ЦСКА 1948. Заралии имат 32 точки след 19 изиграни мача и заемат 5-ото място.

В 12-ата минута на днешния двубой на „Тича“ Илиан Илиев-младши центрира в пеналта на Берое, играч на заралии отклони топката, която попадна във Влатко Дробаров, той насочи към горния ляв ъгъл, но вратарят Генадий Ганчев успя с една ръка да отклони в корнер.

Родриго направи добър пробив отдясно в 21-ата, след което направи остро центриране, а Зе Гомеш засече в движение от малка дистанция, матирайки стража на гостите за 1:0.

В началото на втората част Мартин Камбуров с техничен удар по земя опит да затрудни Дюлгеров, който обаче внимаваше и изби.

Минута по-късно „моряците“ получиха дузпа, след като Александър Цветков фаулира Илиев-младши в пеналта. Родриго бе точен от бялата точка и варненци поведоха с 2:0.

Макута и Лебон направиха пропуски за гостите, за да дойде 74-ата минута, когато Алиун Фал засече с глава центриране отляво, топката се отби в напречната греда, а резервата Октавио се разписа на празна врата за 1:2.

Берое продължи да търси изравнителния гол, но отбраната на „моряците“ не се пропука и домакините затвориха мача при резултат 2:1 в своя полза.