Черно море привлече бразилецът Брено Тейшейра
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Брено Тейшейра идва от Крузейро, на който собственик (притежател на 90% от акциите) е бразилската легенда Роналдо – Феномена

Черно море обяви официално, че са привлякли бразилския нападател Брено Тейшейра. Високият 188 сантиметра “кариока” е сложил подписа си днес под договор с „моряците“. До трансфера се стигна след продажбата на Матеус Машадо в Зулте Варегем.

Ръководството на Черно море и спортно-техническият щаб реагираха моментално, за да намерят достоен заместник на голмайстора на варненци. Брено Тейшейра идва от Крузейро, на който собственик (притежател на 90% от акциите) е бразилската легенда Роналдо – Феномена, припомниха от официалният сайт на Черно море.

“Роденият през 2002 г. в Агуас де Линдоя Брено е със силен ляв крак. За последно е носил екипа на Реал Валядолид Промесас, където е играл под наем от тима на Крузейро. В Испания е записал шест мача, без отбелязан гол.

През 2021 г. е привлечен в школата на Крузейро от Бразилис. През 2022 г. записва 32 мача с 15 гола за юношеския тим на Крузейро до 20 години и е привлечен в мъжкия отбор.

Официалният му дебют за първия тим на Крузейро е в мач от бразилската Серия Б – на 16 юни 2022 г. при победа с 2:0 срещу Понте Прета. До края на сезона записва 6 мача с 1 асистенция.”