Черно море проби защитата на Арда и се изравни по точки с лидера ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Моряците" постигнаха десетата си победа от началото на сезона с гол на Васил Панайотов

Черно море записа много важна победа с 1:0 в домакинството на Арда в среща от 16-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение на “Тича” вкара Васил Панайотов в заключителните минути.

Така най-после се намери отбор, който да вкара на Арда. Гостите направиха последователни нулеви ремита с Левски, ЦСКА и Лудогорец. Тимът на Александър Тунчев бе близо да спре и “моряците”, но се пропука в края на срещата. Притеснителното за Арда обаче е, че отборът не е вкарал гол в пет поредни двубоя в Първа лига.

Черно море пък записа десетата си победа от началото на сезона в първенството. “Моряците” събраха 35 точки и се изравниха на върха с ЦСКА. Арда пък остана с 25 пункта на 6-ата позиция в таблицата.

Първото полувреме на “Тича” предложи няколко интересни ситуации. В 5-ата минута Алекс Фернанес стреляпокрай вратата на гостите. По-късно в хода на полувремето отново той отправи опасен удар, но вратарят на гостите Анатолий Господинов успя да избие.

В началото на втората част Преслав Боруков се разписа за Арда, но голът бе отменен заради засада. Черно море отговори с опасен удар с глава на Даниел Димов.

В 79-ата минута вратарят на домакините спря Абубакар Тунгара. Две минути след това “моряците” поведоха в резултата. Васил Панайотов с акробатично изпълнение прати топката в мрежата за 1:0.

Черно море запази аванса си до последния съдийски сигнал и постигна много ценен успех. В следващия кръг възпитаниците на Илиан Илиев гостуват на Хебър в търсене на още три точки, които да ги оставят в челото на класирането.