Черно море пречупи Арда на “Тича” с гол в края на халф
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Васил Панайотов се превърна в герой за "моряците".

Черно море записа втора поредна победа в efbet Лига, която отново дойде пред родна публика във Варна.

“Моряците” надделяха над Арда Кърджали с минималното 1:0 в двубой от 16-ия кръг на първенството, който се проведе на “Тича”.

Единственото попадение за домакините отбеляза полузащитникът Васил Панайотов в 81-ата минута след асистенция на Велислав Василев.

Така най-после се намери отбор, който да вкара на Арда. Гостите направиха последователни нулеви ремита с Левски, ЦСКА и Лудогорец. Тимът на Александър Тунчев бе близо да спре и “моряците”, но се пропука в края на срещата. Притеснителното за Арда обаче е, че отборът не е вкарал гол в пет поредни двубоя в Първа лига.

Повечето положения в срещата бяха на сметката на отбора на Илиан Илиев, а на гостите от Кърджали бе отменен гол в самото начало на второто полувреме заради положение на засада.

Много добро положение за Арда се откри и в 79-ата минута, но Абубакар Тунгара не успя да преодолее Иван Дюлгеров.

С този успех Черно море излиза на второто място във временното класиране с актив от 35 точки, докато тимът на Александър Тунчев е на 6-ата позиция с 25 пункта.

В следващия кръг варненци ще гостуват на Хебър в Пазарджик, докато Арда посреща Берое в Кърджали.

Черно море – Арда Кърджали (1:0)

1:0 Васил Панайотов (81′)

Съставите на двата отбора:

Черно море: Иван Дюлгеров – Виктор Попов, Влатко Дробаров, Живко Атанасов, Цветомир Панов – Даниел Димов (К), Пабло Гарсия – Алекс Фернандес, Васил Панайотов, Едгар Пашеко – Атанас Илиев

Старши треньор: Илиан Илиев

Арда Кърджали: Анатоли Господинов – Деян Лозев, Джалал Хюсеинов, Омар Сако, Мартин Стойчев – Лъчезар Котев (К), Илия Юруков – Иван Коконов, Ел Мами Тетах, Абубакар Тунгара – Преслав Боруков

Старши треньор: Александър Тунчев

За феновете на родния футбол, Първа Лига предоставя невероятни изживявания и емоции. За тези, които желаят да участват в действието, ефбет регистрация за спортни залози е лесна и бърза, осигурявайки достъп до страхотни бонуси и предложения.