Манчестър Юнайтед влиза в битката за звезда на Лион
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" ще се борят с Нюкасъл за подписа на 20-годишния халф Раян Шерки

Според ифнормация на медията Football Insider, отборите на Манчестър Юнайтед и Нюкасъл имат голямо желание да притежават младия халф Раян Шерки в своите редици. 20-годишната френска звезда на Лион може и да изпитва затруднения през настоящия сезон, но той се смята за огромен талант и има голям интерес към услугите му.

Шерки премина през редиците на Лион и стигна до първия им отбор през зимата на 2020 г. Френският младежки национал вече има над 100 мача за “хлапетата” и е допринесъл за 31 гола. 20-годишният играч е неизменна част от френския отбор до 21 години. Той участва в общо 18 мача за френския младежки отбор и има принос за 11 гола.

В неговия клуб обаче нещата не върят добре. В момента Лион е на последното място в Лига 1  със само четири точки от своите 10 мача. Те все още не са спечелили мач този сезон. Шерки участва във всичките 10 от тези мачове и има само една асистенция.

Въпреки разочароващото му представяне напоследък, все още има голям интерес към него. И Нюкасъл Юнайтед, и Манчестър Юнайтед имат голямо желание да вземат 20-годишния футболист в редиците си. Раян Шерки е на техния радар от известно време. Те го следят детайлно и тъй като договорът му изтича през лятото на 2025 г., двата тима може да излязат с оферта за него през 2024 г.

“Червените дяволи” вече имат качествени младежи в редиците си, а 20-годишният играч е друг такъв футболист, за когото смятат, че може да им помогне в дългосрочен план. Нюкасъл пък се съсредоточи върху привличането на млади талантливи играчи в последните 1-2 години. Те са изградили приличен състав за момента, но търсят да добавят играчи, които могат да им помогнат в бъдеще и Шерки е човек, който има потенциала да бъде специален футболист.