Черно море с труден успех над Ботев Враца, върна се на първото място
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Две дузпи за малко да не стигнат на тима на Илиан Илиев да надвие врачани

Черно море победи БотевВраца с 1:0 като гост в мач от 8-ия кръг на efbet Лига.  Попадение на Атанас Илиев от дузпа в 81-вата минута донесе трите точки на “моряците”. През първото полувреме Пабло Алварес пропусна от бялата точка за Черно море.

С този успех воденият от Илиан Илиев отбор събра 20 точки и отново излезе начело в Първа лига. Варненци имат една точка повече от Локо Пловдив, който е с мач по-малко. Ботев Враца регистрира пето поражение за сезона и остава с шест точки на 12-ото място.

Черно море бе по-активният отбор през почти целия мач на стадион “Хрсито Ботев”. В 14-ата минута гостите имаха шанс да поведат от дузпа. Едгар Пачеко обаче не успя да вкара от бялата точка, а при добавката Живко Атанасов направи фрапантен пропуск. Първото полувреме завърши без попадения и двата тима трябваше да се подобрят след почивката, ако искат победата.

В 51-вата минута вратарят на гостите отрази слаб удар на Да Силва. В 60-ата минута Алеск Фернандес от гостите пропусна добра ситуация.

Развръзката в срещата бе десетина минути преди последния съдийски сигнал. Стефан Велев фаулира Исмаил Иса в наказателното поле и Черно море получи втора дузпа. Атанас Илиев този път се нагърби с изпълнението и с точен удар донесе успеха на своя тим.

Така Черно море постигна шестата си победа от началото на сезона. За Ботев Враца поражението бе шесто в осем срещи в efbet Лига 2023/24.