Царско село не успя да пречупи девет от Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" стигнаха до 2:2 срещу "царете" в двубой от 16-ия кръг

Царско село и Левски завършиха 2:2 в оспорван мач с обрати, нерви и три червени картона.

„Царете“ поведоха в 20-ата минута чрез Кавдански, а до края на полувремето гостите направиха пълен обрат. Робърта върна равенството в 25-ата, а Станислав Иванов даде аванс на своя тим в 39-ата. След почивката Реян Даскалов оформи крайния резултат. Орлин Старокин получи два жълти картона в рамките на няколко секунди заради оспорване на съдийско решение и реплики към рефера Николай Йорданов, а Илия Юруков получи втори жълт в 77-ата. За тима на домакините беше изгонен Лъчезар Балтанов в 90-ата минута.

Първата по-чиста възможност се откри пред „сините“ в 14-ата минута, когато след удар с глава на Мартин Райнов бранител в черено застана на пътя на топката.

Секунди след това шанс се откри и пред Робърта, но нидерландецът се забави и ударът му бе блокиран.

В 20-ата минута „царете“ поведоха в резултата. При центриране от фаул Бандаловски нанесе удар с глава, топката се отби в десния страничен стълб, Даске не успя да стигне навреме до кълбото и Мартин Кавдански от малка дистанция не сгреши.

Две по-късно Николай Кръстев се намеси добре след силен изстрел на Кордейро.

При атака отляво Паулиньо намери Матео Стаматов, той обърна към Робърта и нападателят на „сините“ възстанови равенството.

В 37-ата минута Паулиньо организира светкавична контраатака, Реян Даскалов не успя да го спре с много рисково влизане, футболистът на Левски преодоля още един играч в червено, за да бъде спрян с нарушение в половината на Царско село. Николай Йорданов показа жълт картон на Кавдански, при рефера дойде Орлин Старокин, който поиска картон и за Даскалов, за което самият той видя жълтия цвят, а тъй като не спря да отправя реплики към съдията, Николай Йорданов му показа бързо втори жълт и го изгони.

Паулиньо центрира от фаула, Даске отклони с глава към Станислав Иванов, който на далечната греда прати в мрежата за 1:2.

Паулиньо имаше шанс да увеличи преднината на Левски в 59-ата, но от линията на наказателното поле прати над вратата.

В 64-ата минута Реян Даскалов изравни резултата с точен диагонален шут.

Илия Юруков от Левски също получи втори жълт в 77-ата и „сините“ останаха с 9 човека на терена.

Домакините се настаниха трайно в половината на Левски в заключителните минути, но така и не стигнаха до победен гол

В последната минута от редовното време Лъчезар Балтанов беше изгонен след втори жълт картон.