Царско село отлепи от дъното след победа над Локо София (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът на Любослав Пенев записа победа с 2:0 над "железничарите"

Царско село записа втората си победа за сезона, печелейки с 2:0 домакинството си на Локомотив София в първия двубой от 12-ия кръг на efbet Лига. И двете попадения на „царете“ паднаха след почивката. Първо Васил Шопов бе точен в 66-ата, а в 74-ата точен бе и Лукас Диас. Така тимът на Любослав Пенев изпревари Пирин Благоевград и вече е на предпоследното 13-о място с 9 точки. Локомотив София остава на седма позиция с 13 точки.

Резултатът остана непроменен през първите 45 минути на двубоя, но положения пред двете врати не лиспваха.

Гостите имаха шанс да открият резултата още в 3-ата минута, но след удар с глава на Илия Димитров вратарят Янко Георгиев спаси с плонж.

Четири по-късно Димо Бакалов бе на добра стрелкова позиция в пеналта на Локомотив, но прати високо над вратата.

Най-чистото положение преди почивката бе за „железничарите“ в 20-ата минута, когато Върджил Пинсон остана сам срещу вратаря на Царско село, който успя да се справи с опасността и отклони изстрела на нападателя.

Изстрел на Стеванович в 39-ата мина близо до десния страничен стълб, а малко преди края на първата част намеса на Катсикас предотврати опасност пред вратата на Локомотив, като бранителят имаше и късмет при изчистването, че не прати в собтвената си врата.

В 65-ата минута късметът покри домакините при удар на Александър Александров, който нацели левия страничен стълб. В ответната атака, минута по-късно, Александър Александров центрира в пеналта на Локомотив, топката бе отклонена към Васил Шопов, който с точен изстрел даде преднина на „царете“.

В 74-ата минута сценарият се повтори. Божидар Кацаров с мощен шут разтресе напречната греда, а още в същата минута домакините удвоиха, като този път точен бе Лукас Диас, възползвайки се от фрапантна грешла на Крачунов.

В самия край на двубоя Никола Колев си изкара два жълти картона в рамките на 2-3 минути и бе изгонен.

Снимка: Lap.bg