Циципас: Много малко играчи биха направили като Джокович
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Едно неголямо малцинство реши да върви по своя път и прави така, че ние, които спазваме правилата, да изглеждаме пълни глупаци"

Гръцкият тенисист Стефанос Циципас е на мнение, че Новак Джокович играе по собствени правила и е взел решения, които малко тенисисти биха поели. Сърбинът беше включен в жребия за Australian Open тази сутрин, въпреки че все още не е взето окончателно решение дали ще участва в надпреварата, за да защити титлата си. Тепърва предстои властите в Австралия да вземат решение дали да анулират за втори път визата на Джокович, като по-рано днес премиерът Скот Морисън прехвърли ангажимента на министъра по имиграционните въпроси.

“Със сигурност той си играе по своите собствени правила и прави това, което много малко играчи биха са решили да направят. И особено след като АТР обяви ясни критерии кои играчи могат да влязат в страната”, коментира Циципас пред индийския ТВ канал WION news.

“Никой не е предполагал, че той ще дойде в Австралия неваксиниран и няма да следва протокола. Изисква се много смелост, за да го направиш и в същото време изложи на риск участието си в Големия шлем. Не мисля, че много играчи биха го направили”, допълва световният №4.

Ето какво е мнението на Циципас относно това дали Джокович трябва да защитава титлата си на Мелбърн Парк от другата седмица нататък докато сагата с визата продължава: “Има две гледни точки. От една страна почти всеки състезател е ваксиниран и следва протоколите за участие в Австралия. А от друга се оказва, че не всички играят по правилата. Едно неголямо малцинство реши да върви по своя път и прави така, че ние, които спазваме правилата, да изглеждаме пълни глупаци.”