ЦСКА 1948 не остави шансове на Славия и влезе в топ 3
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" с лесен успех, а негативната серия на тима на Хосе Мария Бакеро продължава

ЦСКА 1948 победи Славия с 2:0 на стадион “Александър Шаламанов” в последен двубой от седмия кръг на efbet Лига. Бирсент Карагарен и Рууни Ева отбелязаха попаденията за “червените”.

С този успех отборът на ЦСКА 1948 събра актив от 13 точки и се изкачи на 3-ото място, измествайки Берое по голова-разлика. Тимът на Славия пък остана със само 4 пункта на 14-ата позиция. В хода на двубоя се чуваха викове “оставка” към треньора на домакините Хосе Мария Бакеро след серията от слаби резултати.

В 14-ата минута отборът на ЦСКА 1948 поведе в резултата. Педриньо отправи мощен удар от около 25 метра, като топката срещна гредата и попадна в Бирсент Карагарен, който се пребори със защитник на Славия и с глава успя да реализира – 0:1.

Тринадесет минути по-късно ЦСКА 1948 удвои аванса си. Вратарят на “белите” Николай Кръстев не се намеси добре при удар на играч на гостите, като топката попадна в Рууни Ева и нападателят реализира за 0:2. За 26-годишния нападател това бе първи гол в българското първенство. До днешния двубой той имаше само 45 минути в Първа лига.

Малко по-късно Ивайло Чочев пропусна да отбележи трети гол за гостите. ЦСКА 1948 се прибра на почивка със солиден аванс.

През второто полувреме ЦСКА 1948 продължи да бъде по-добрият отбор на терена. Георги Русев и Никола Илиев пропуснаха добри шансове за трето попадение за гостите. Славия имаше шанс да намали резултата в 66-ата минута, но Даниел Наумов се намеси добре при удар на Галин Иванов.

В следващия кръг Славия гостува на Ботев Пловдив и ако отново остане с празни ръце от срещата, то ситуацията на тима ще се влоши още повече. ЦСКА 1948 пък има мач с Лудогорец в осмия кръг, но сблъсъкът най-вероятно ще бъде отложен.