ЦСКА 1948 прави голям трансфер, взима нигериец с опит в Премиър Лийг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
27-годишният халф Питър Етебо е близо до преминаване при "червените"

ЦСКА 1948 е много близо до осъществяването на сериозен входящ трансфер. “Червените” не се представят убедително от началото на сезона, но в клуба взимат мерки. Отборът ще се подсили с национал на Нигерия, играл в английската Висша лига. Полузащитникът Питър Етебо ще премине при “червените”, според “Мач Телеграф”. Преди няколко сезона британският Стоук Сити е платил 7 200 000 евро за футболиста, привличайки го от Фейрензе.

През миналия сезон дефанзивният халф бе част от гръцкия Арис Солун, а в момента е свободен агент. 27-годишният национал  на Нигерия записа 28 мача за гръцкия тим през сезон 2022/23. Той беше преотстъпен в Арис от Стоук Сити, но след края на сезона нигериецът окончателно се раздели с тима от “Британия Стейдиъм”.

В Гърция твърдят, че интерес към него е проявявал Газиантеп, но Етобо e взел решение да подсили ЦСКА 1948. Футболистът ще вдигне класата на “червените”. Халфът е с впечатляваща кариера като има 45 мача за националния тим на Нигерия. Овен за Стоук Сити и Фейрензе, Питър Етебо е играл още за Галатасарай, Уотфорд и испанския клуб Лас Палмас. Очаква се в близките дни ЦСКА 1948 да обяви официално привличането на нигериеца, който през октомври може да вземе участие в мач за столичния клуб.