Груповата фаза на Лига Европа започва с вълнуващи сблъсъци
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ливърпул, Рома, Аякс, Брайтън и Бетис в действие тази вечер

Днес стартира същинската част на втория по сила клубен турнир на Стария континент, като 32 отбора ще водят битка в груповата фаза. Няколко срещи приковават вниманието в Лига Европа тази вечер – европейски грандове като Ливърпул, Аякс и Рома ще бъдат в действие, а силните отбори на Брайтън, Бетис, Уест Хем и много други също са в състезанието.

Ливърпул ще играе в Лига Европа за първи път от 8 години насам. “Червените” започват участието си в груповата фаза с гостуване на ЛАСК Линц. Тимът на Юрген Клоп е фаворит за победата в Линц. Ливърпул набра инерция на старта на сезона във Висшата лига и е в серия от 4 поредни победи. Юрген Клоп ще направи ротации в състава, но въпреки това мърсисайдци може да бъдат прекалено силни за съперник като ЛАСК. Двата тима са в група Е на турнира, където са още Унион Сент Жилоа от Белгия и френския Тулуза.

Рома на Жозе Моуриньо гостува на молдовския Шериф в първия со мач от група G на Лига Европа. “Вълците” разбиха Емполи със 7:0 преди няколко дни и натрупаха самочувствие за срещата в Тираспол. Шериф пък спечели изминалите си две срещи, включително у дома срещу Клаксвик с 2:1 в плейофите на Лига Европа. Молдовският гранд ще се опита да изненада неприятно Рома, който има трудности далеч от дома в европейските клубни турнири.

Нидерландският гранд Аякс посреща Олимпик Марсилия в един от най-интересните мачове тази вечер. Аякс се справи с Лудогорец на плейофите, докато Марсилия отпадна от квалификациите на Шампионска лига след драматична загуба от Панатинайкос. Двата тима са в група В на турнира, където са още Брайтън и АЕК Атина. Английският тим посреща “жълто-черните” и е тотален фаворит за успеха.

Друг отбор от Висшата лига – Уест Хем, започва в състезанието с домакински мач срещу сръбския ТСЦ Бачка Топола. “Чуковете” загубиха с 1:3 от Ман Сити през уикенда, а преди това бяха в серия от три поредни победи, надигравайки Лутън, Брайтън и Челси. Няма съмнение, че Уест Хем е големият фаворит срещу Бачка Топола и се очаква Дейвид Мойс и компания да вземат трите точки.

Испанският Бетис гостува на Рейнджърс в много интригуващ двубой от група С. “Зелено-белите” от Севиля не са в най-добрата си форма от началото на сезона, което дава надежди на Рейнджърс за успех в Глазгоу. Друг испански тим – Виляреал, има трудна визита на Панатинайкос. С регистрация в бет 365 можете да се възползвате от атрактивни промоции за футбол за всички мачове от Лига Европа.