ЦСКА 1948 с офанзива за Преслав Боруков
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хора от щаба на тима гледаха нападателя в последния мач на Виолетовите за годината

Солидно представящият се новак в Първа лига ЦСКА 1948 иска да подсили атаката си с тарана на Етър Преслав Боруков, който направи фурор с изявите си през този сезон.

Във вторник Виолетовите изиграха последния си мач за годината – 0:0 срещу Монтана, а на трибуните на стадион “Ивайло” в Старопрестолния град бяха най-влиятелният акционер на клуба, базиран в Парк Хотел Москва Цветомир Найденов и спортният директор на Кирил Котев.

В договора на подвизавалия се в последните четири години в английския Шефилд Уензди Боруков има записана откупна клауза в размер на 60 хиляди евро – сума, която със сигурност не би притеснила ЦСКА 1948.

Основен конкурент за подписа на Боруков е Левски – отборът, чийто юноша е той. Не е ясно обаче дали Сините, имайки предвид финансовия недоимък на Герена, ще успеят да предложат сходни условия на играча.

ЦСКА 1948, който е шести във временното класиране на Първа лига с 24 точки от 16 мача, на практика вече освободи място за Боруков, след като се раздели с двама от основните си офанзивни футболисти – Андон Гущеров и бившият голмайстор на Етър Даниел Младенов.

Главен мениджър на 1948 пък е легендата на Етър Красимир Балъков.