ЦСКА 1948 се справи с Царско село и без Мартин Камбуров
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Георги Русев донесе успеха на "червените" с попадение от спорна дузпа

ЦСКА 1948 записа труден успех с 2:1 срещу Царско село в двубой от 17-ия кръг в efbet Лига. Георги Русев и Панайотис Лука (автогол) бяха точни за “червените”, а Димитър Костадинов вкара почетния гол за “царете”.

Тимът на Краси Балъков се раздели с голямата си звезда Мартин Камбуров преди старта на втория полусезон. Марио Топузов стартира на върха на атаката на домакините, а зад него действаха Георги Русев, Галин Иванов и Денислав Александров.

ЦСКА 1948 започна по-активно двубоя и откри резултата в 15-ата минута. След изпълнение на ъглов удар Панайотис Лука прати топката в собствената си врата – 1:0.

В 28-ата минута удар на Серкан Юсеин от фаул мина над вратата на Джони Пласид. До края на първото полувреме битката се водеше предимно в центъра на терена и головите положения липсваха.

Тимът на Любослав Пенев бе по-добър в началото на втората част. В 53-ата минута Дилан Мертенс пробва да изненада Наумов, но ударът му бе в аут. Три минути след това защитникът на “царете” Реян Даскалов центрира в наказателното поле, а Ивайло Марков отправи удар, но Наумов се намеси.

В 68-ата минута Царско село изравни резултата. Димитър Костадинов вкара за 1:1 след асистенция на Андерсон Кордейро. Това бе първо попадение за Костадинов с екипа на “царете”, който премина в отбора през зимата под наем от Септември.

В 72-ата минута ЦСКА 1948 получи спорна дузпа за нарушение на Лъчезар Балтанов в наказателното поле. Зад топката застана Георги Русев, който не сбърка от бялата точка – 2:1.

В 83-ата минута удар на Емануил Манев от гостите срещна страничната греда. ЦСКА 1948 имаше предпоставки за добра контра-атака, но тя не бе разгърната по най-добрия начин.

До края на срещата ново попадение не падна и “червените” се поздравиха с успеха. Със спечелените три точки, ЦСКА 1948 вече има 27 пункта в актива си и увеличи аванс си пред седмия Черно мор на пет точки. Отборът на Царско село пък остана на 8-ата позиция с 17 точки, но може да бъде изпреварен от Левски, който приема Монтана по-късно днес.