ЦСКА 1948 спечели битката за Топ 6 с Берое
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Столичани записаха минимална победа с 1:0 и изместиха Черно море от 5-ото място, заралии остават седми

ЦСКА 1948 спечели важна победа с 1:0 като домакин на Берое в среща от XV кръг на efbet Лига и запази мястото си в Топ 6. Единственото попадение отбеляза Васил Шопов в 49-ата минута. Така „червените“ са с 23 точки и изместиха от 5-ото място Черно море. Берое пък остава с 18 точки на седмата позиция.

Най-чистото положение през първите 45 минути на двубоя беше на сметката на домакините в 8-ата минута. Ангел Бастунов шутира извън пеналта, топката се отби в крака на Георги Ангелов и се насочи застрашително към десния ъгъл на вратата на Берое, но вратарят Генадий Ганев успя със сетни сили да отклони в корнер.

Първият удар на гостите към противниковата врата дойде едва в 26-ата минута, когато капитанът Цветков стреля неточно от дистанция.

Две по-късно Серкан Юсеин опита да изненада Генадий Ганев с шут извън наказателното поле, но вратарят на Берое внимаваше.

„Червените“ започнаха ударно второто полувреме и откриха резултата в 49-ата минута. При центриране от фаул Венци Василев остана под топката, но Васил Шопов успя да засече кълбото на далечната греда в опразнения ъгъл – 1:0.

Галин Иванов стреля технично, но доста неточно в 53-ата, а в ответната атака гостите направиха страхотен пропуск. Гаюс Макута направи перфектно извеждащо подаване за Еривалдо, той излезе сам срещу Наумов и в първия момент успя да финтира вратаря на „червените“, последва удар към вратата, а стражът на домакините някак успя да докосне топката и да избие в корнер.

Серкан Юсеин центрира от левия фланг в 58-ата, а Мартин Камбуров от трудна позиция нанесе удар с глава, но топката срещна десния страничен стълб.

Атаките към двете врати следваха една след друга до последния съдийски сигнал, но така и не паднаха повече голове и ЦСКА 1948 спечели с минималното 1:0 двубоя.