Добави коментар
Легендата на "червените" навършва 76 години днес

Легендата на ЦСКА и българския футбол Димитър Пенев празнува своя 76-и рожден ден днес. Като треньор Пенев извежда националния ни отбор до четвъртото място на Световното първенство през 1994-а, което си остава най-големият успех в историята на „лъвовете“.

От ЦСКА не пропуснаха да честитят рождения ден на Стратега от Мировяне. Ето какво написаха от „Армията“:

„Армейци,

днес една от най-големите легенди на ЦСКА и българския футбол – Димитър Пенев, празнува своя 76-и рожден ден.

Той носи червения екип между 1964 и 1977 година, като записва 329 мача и 24 гола. Като футболист на ЦСКА Пенев печели 7 титли на България и 5 пъти триумфира с Купата на Съветската армия, а като треньор на тима извежда армейците до 3 шампионски титли и 4 купи. 

За националния отбор на България Димитър Пенев изиграва 90 мача и вкарва 2 гола. Участник е на Световните първенства през 1966, 1970, 1974. Като селекционер на тима той извежда страната ни до четвъртото място на Световното първенство през 1994 година в САЩ, а също така води отбора и при първото класиране на България на европейски финали през 1996 година. Обявен е за треньор номер 1 на XX век на България. Награден е с орден „Стара планина“- първа степен. През 2016 година е обявен за почетен президент на ЦСКА.

Пожелаваме на Димитър Пенев много здраве, щастие, късмет и дълголетие!“

Добави коментар
Гласувай: