ЦСКА и Берое излизат в дербито на кръга
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА-София посреща Берое днес от 17:30 ч. на стадион “Българска армия” в дербито на 24-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е от огромно значение за двата отбора, които преследват различни цели към момента. 

ЦСКА се нуждае от трите точки в този двубой, за да остане близо до отборите в топ 3 на класирането. “Червените” са на 2 точки зад Локо Пловдив и Левски като в миналия кръг можеха да спечелят позиции в подреждането, но загубиха от Царско село с 1:2. Отборът на Берое пък стартира този кръг като 6-ти в класирането с 37 точки, но след победата на Черно море над Царско село с 1:0 в петък, бе изместен от топ 6, тъй като “моряците” също събраха 37 пункта.

“Армейците” имат 12 победи, 7 равенства и 4 загуби от началото на сезона. Те допуснаха четвърта загуба в миналия кръг, когато изиграха безобразен мач срещу 11-ия в класирането Царско село, който ги би с 2:1. “Червените” се върнаха на победния път през седмицата, след като надвиха Ботев Враца с 2:1 у дома в турнира за Купата на България. Нападателят Ахмед Ахмедов вкара късен победен гол и запази поста на Милош Крушчич, който при издънка срещу Берое може и да бъде уволнен. Наставникът почти сигурно ще се довери на Ахмедов в предни позиции, тъй като Али Соу не е във форма. Иначе Петър Занев, Тиаго, Рубен Пинто и Раул Албентоса няма да са на разположение на старши-треньора на “армейците” за предстоящия мач с Берое.

“Зелено-белите” са сред най-добрите отбори в първенството, след като Димитър Димитров застана начело на тима. Херо промени играта на отбора, а през зимата направи и солидна селекция – цели нови 8 играчи, като някои от тях все още са далеч от най-добрата си спортна форма. Берое се бори да влезе в топ 6, тъй като има силен отбор и ще иска да играе големи мачове в плейофите. Заралии спечелиха и трите си срещи след подновяването на шампионата. Те не оставиха шансове на втория в класирането Локомотив Пловдив, след като ги победиха в миналия кръг с 2:0 в Стара Загора.

Берое спечели срещу ЦСКА в първия мач от редовия сезон на собствен терен. Предвид показаното до момента през 2020 година, заралии имат сили за успех срещу “червените”, което ще бъде сериозно постижение и ще доближи отбора до челото на класирането. Берое обаче играе трудно на ‘Българска армия’ и рядко взима точки от този стадион. Със сигурност обаче възпитаниците на Димитър Димитров не са обречени в предстоящия мач. Очакваме да се получи много оспорван двубой в съботния следобед и евентуалният победител ще направи важна крачка към преследването на своята цел до края на редовния сезон.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Херо преди мача с ЦСКА: Ще видим нивото си срещу по-добър отбор

Крушчич: Феновете имат право на мнение, аз си върша работата