google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши треньорът на ЦСКА София Милош Крушчич даде редовната си пресконференция, преди срещата от 24-тия кръг на efbet Лига срещу старозагорския Берое. Сърбинът разясни, че е щастлив от достигането на ½ финалната фаза на Турнира за Купата на България. Коментира решенията за Божидар Чорбаджийски и Вив Соломон-Отабор, както и формата на Али Соу.

„Най-важното е, че се класирахме напред. Ние сме там , където трябва да бъдем. Това ни беше втори мач за последните три дни, а с утрешния , стават три за една седмица. Наложи ни се за изхарчим малко повече психологическа енергия, но съм щастлив, че сме там, където искахме да бъдем“ – коментира 1/4  финалния мач с Ботев (Враца).

„Утре ни предстой много труден двубой срещу противник, който направи три победи от последните си три мача. Със сигурност са в добра форма, ще се получи интересен мач. Имаме доста отсъстващи, такива неща ме притесняват малко. Имаме контузени и наказани играчи, но си мисля, че ще успеем да се справим. Уверен съм във възможностите ни. Не мисля, че имаме проблеми с физическата подготовка. Показахме го през второто полувреме на мача с Левски, а и срещу Ботев (Враца). Изиграхме много силно втори полувремена. Успявахме да пресираме високо.“ – коментира физическото състояние на своя отбор.

„Вече казах, че нашите проблеми идват заради отсъстващите футболисти. Занев, Пинто и другите. Ще видим как ще се почувства Едвин Джеси днес на тренировката. Да съм обиден от държанието на феновете? Не, всеки има право да изразява мнение и да дава оценки. Привържениците си плащат билетите и могат да казват каквото искат. Аз съм съсредоточен върху представянето на тима. С каква тактика ще играем, подготвени ли сме достатъчно добре физически. Старая се над тези неща.“ – каза специалистът.

„Няма значение срещу кого ще играем за Купата. Всичките отбори си имат своите качества. Полуфиналите са от два мача. Може да се каже ,че е по-лесно, защото има време за реакция. В един двубой може да се случи всичко. Когато мачовете са два, по-добрия отбор има по-голям шанс да победи. Двата софийски и двата пловдивски гранда. Ще бъде много интересно“ – е мнението на Крушчич за Купата на България.

„Отборът на Берое игра в схема 3-5-2. Много добре организирани са. Стилът им е доста по-различен, от този на Ботев (Враца). Днес ще решим, на каква тактика ще заложим. Проучили сме силните им страни. Знаем какво може Камбуров. Не мога да коментирам дали Ахмед Ахмедов ще започне като титуляр, със сигурност ще го използва, но дали от началото или като резерва, ще разберете утре. Искам всички резервни играчи да показват добра игра, когато се наложи да влязат. Имам доверие на моя отбор, вярвам и на чуждестранните играчи и на българите.“

„ Решението за Чорбаджийски и Отабор е мое, няма проблеми. Ще върнем публиката само с победи и голове. Знаем, че имаме най-добрите фенове, но от нас зависи да дойдат да ни подкрепят. Нормално е Пламен Марков да изразява своето мнение, има право. Тук винаги напрежението е голямо. Трябва да можем да се справяме с него. Аз искам играчите да не го чувстват. Моята задача е да поема напрежението.“

„Малко рискувах с пускането на Анита като титуляр. Той не бе готов за 90 минути, но видях, че има желание да вземе участие в срещата. Той ще донесе много свежест и опит на отбора ни. Проблемът на Али Соу е в главата. Той се старае много, тича доста, но в най-важния момент, последното докосване не му се получава. Проблемът е психологически. Със сигурност е така, но говорим с него, работим.“ – завърши наставникът на ЦСКА.