ЦСКА и Локо Пловдив разделиха по една точна и остават пред Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА и Локомотив (Пловдив) завършиха при резултат 0:1 мача си от 26-тия, последен от редовния сезон, кръг от българската efbet Лига.

Гостите поведоха още в 4-тата минута, след като Лукас Салинас се възползва от неразбирателство в защитата на „армейците“. До края на първото полувреме ЦСКА удари две греди и изтърва още няколко шанса, но не успя да върне гола.

🆚 Локомотив Пловдив ⏰21:00🏆Ефбет Лига 📺Диема Спорт#ЦСКАИГРАЕ #CSKAvsLoko #CSKASofia

Gepostet von CSKA Sofia FC am Samstag, 13. Juni 2020

Двата отбора влязоха в двубоя с еднакъв брой точки, по 49 разделяйки второто място в подреждането.

Наставникът на ЦСКА Милош Крушчич отново заложи на Али Соу в атака, подпомаган по крилата от Греъм Кери и Едвин Джеси. На пейката остана Евандро, който донесе победата в последния шампионатен мач срещу Витоша.

За Локомотив Бруно Акрапович заложи на същите 11, който надиграха Левски в първия полуфинален мач от турнира на Купата на България.

Още в 4-тата минута на двубоя, гостите поведоха. Топката бе центрирана в наказателното поле на ЦСКА, Карагерен игра с глава, като я насочи успоредно на вратата, пазена от Бусато, Петър Занев и Пламен Гълъбов не се разбраха кой да изчисти и промъкналият се зад тях Салинас разпечата мрежата на „червените“.

Последваха равностойни минути, но постепенно Локомотив се прибра и остави владението на топката за домакините. Пловдивчани заложиха на контраатаки, разчитайки на отличната си транзиция от защита в атака.

В 16-тата минута Али Соу можеше да сложи край на головата си суша, но ударът му с глава се отби от напречната греда. Греъм Кери центрира от корнер, а гамбиецът изпревари персоналния си пазач и стреля с глава. Топката тупна пред вратата на Луков и се отби в горната греда.

В 26-тата Джеси нанесе много плътен удар от границата на наказателното поле, но топката облиза горната греда и излезе в аут.

До края на полувремето Соу изпусна още два възможност, като първо след пас на Турицов, не успя да засече топката с глава, а след това след отлично извеждащо подаване на Гълъбов, няколко сантиметра не му достигнаха да отклони топката във вратата на Локомотив. И при двете ситуации нападателят направи най-доброто възможно, но шансът не му позволи да се разпише.

ЦСКА и Локомотив се оттеглят на почивката при резултат 0-1. Гостите откриха рано през първата част с гол на Салинас.

Gepostet von Efbet Лига am Sonntag, 14. Juni 2020

Второто полувреме стартира с още един шанс за „червените“. Антов стреля, след поредното центриране на Кери, но топката прелетя в страни.

Гостите отговориха с опасен пробив на Аралица, но Пламен Гълъбов успя да го спре, като изчисти в корнер. След центрирането от който, Карагерен шутира от границата на наказателното поле, топката рикошира, но Бусато успя да я улови.

В 58-тата Локомотив направи отлична атака, завършила с центриране към Аралица. Централния нападател стреля с глава, и въпреки първоначалните затруднения Бусато отново улови коженото кълбо.

В 66-тата Локомотив остана с 10 души. Милош Петрович получи втори жълт картон, след нарушение срещу Кристиян Малинов.

В 83-тата минута ЦСКА стигна до изравнителен гол, чрез резервата Тиаго Родригес. Португалецът се възползва от подаване на Рафаел Енрике и с красив удар с външния фалц успя да прониже мрежата на Луков.

В 86-тата Мартин Луков отрази много опасен удар на Кери от около 20 метра.

#FullTime #CSKAvsLokoPd #EfbetLeague

Gepostet von CSKA Sofia FC am Sonntag, 14. Juni 2020

Стартови състави:

ЦСКА: Густаво Бусато, Иван Турицов, Пламен Гълъбов, Петър Занев, Брадли Мазику, Рубен Пинто, Валентин Антов, Кристиян Малинов, Едвин Джеси, Греъм Кери, Али Соу;

Ст. треньор: Милош Крушчич

Локомотив Пловдив: Мартин Луков, Диниш Алмейда, Лукас Масоеро, Милош Петрович, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Йосип Томашевич, Бирсент Карагерен, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Анте Аралица;

Ст. треньор: Бруно Акрапович