ЦСКА изпусна Лиепая след здрава битка на “Армията”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Валентин Антов получи сериозна травма, която го прати в "Пирогов", "армейците" не получиха дузпа

Отборът на ЦСКА  завърши наравно 0:0 срещу латвийския Лиепая в първи мач от втория квалификационен кръг на новия евротурнир Лигата на конференциите, изигран на “Българска армия”.

Носителят на Купата на България изигра силен мач в по-голямата част от срещата, но така и не успя да се възползва от шансовете си пред противниковата врата. Лошата новина от мача пък е контузията на Валентин Антов, който беше ударен лошо в главата и трябваше да бъде откаран спешно в “Пирогов”.

Първото по-интересно положение в мача дойде пред вратата на ЦСКА, когато в 6-та минута Кейта центрира в наказателното поле, където Хоган се опита да стреля със задна ножица, но не уцели топката, а при приземяването се контузи и се наложи да влиза лекарският екип на гостите.
ЦСКА изпусна Лиепая след здрава битка на "Армията" 1
Десет минути по-късно пробив на Йоан Баи завърши с опит за подаване, но Исайевс изчисти в ъглов удар. В 20-та минута ЦСКА изпусна най-чистото си положение до момента. Тогава Юга изведе отлично Баи сам срещу вратаря на гостите, крилото на “червените” реши да върне към Вилдсхуд, а той се засуети и пропиля шанса.

Лиепая отговори в 25-ата минута, когато Жулевс прати топката в наказателното поле, където Бага не успя да нанесе удар.

Пет минути преди почивката защитникът на ЦСКА Валентин Антов пострада тежко. Той беше ударен от Хаган с коляно в главата и това му отвори аркада, като лекарският екип се бореше с обилното кървене, но успя да го превърже и той веднага се качи в линейката на стадиона, която го откара в “Пирогов”.
ЦСКА изпусна Лиепая след здрава битка на "Армията" 2

В 54-ата минута ЦСКА имаше претенции за дузпа. Кайседо получи топката в наказателното поле и падна, като нападателят показваше, че е бил фаулиран от Исайевс, но реферът прецени, че няма основание да посочи бялата точка. Три минути по-късно Лиепая изпълни ъглов удар, при който Турицов изчисти лошо топката, а Миросавлиев от няколко метра не успя да засече и направи невероятен пропуск.

В 70-ата минута Бусато се намеси отлично след като Шимич стреля с глава след пряк-свободен удар, но бразилският страж демонстрира отличен рефлекс. Четири минути по-късно след центриране на Кери защитник на гостите едва не си отбеляза автогол, но Зиведрис успя да се намеси и да избие.

Стартови състави:

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 2. Юрген Матей, 26. Валентин Антов, 19. Иван Турицов, 18. Брадли Мазику, 3. Жеферсон – к, 21. Амос Юга, 30. Яник Вилдсхут, 8. Греъм Кери, 7. Йоан Баи, 9. Жорди Кайседо

Треньор
: Любослав Пенев

Лиепая: 12. Звиедрис, 33. Кейта, 55. Шимич, 27. Исайевс, 2. Жулевс, 8. Бярозкин, 15. Ткачук, 25. Бага, 22. Хоган, 9. Додо – к, 45. Миросавлйев

Треньор
: Небойша Вигнйевич

Съдия: Питър Банкс (Анг)