ЦСКА мести зимния лагер от Испания в Малта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Идеята е на наставника на "червените" Бруно Акрапович

ЦСКА ще проведе по всяка вероятност основната част от зимна­та си подготовка в Малта. „Армейците“ не са взели още окончателното ре­шение заради си­туацията около коронавируса и възможни рестрикции при пътуването към среди­земноморската островна страна, съобщава „Тема Спорт“.

„Червените“ вече работят по организирането на зимния лагер в паузата на първенството, а повече ин­формация и официални да­ти за него се очакват през следващата седмица, след изиграването на последния мач за годината – вечното дерби с Левски, което е в петък. На този етап идеята на „армейците“ е лагерът в Малта да стартира около 20 януари и да продължи 2 седмици.

Последните четири зимни лагера на ЦСКА бяха проведени в Испания, а през 2018 и 2020 година „чер­вените“ имаха и първи камп в Турция, където се наблягаше на физическата подготовка.

Сложната епидемична обста­новка на Иберийския полуос­тров обаче ще откаже тима от подобен ход през новата 2021-а. Предложението за лагер в Малта е дадено от наставни­ка Бруно Акрапович. Боснен­ецът е споделил идеята си с ръководството малко след като пое ЦСКА и по всяка вероятност планът му ще се реализира.

Ако „червените“ изберат малката островна държава с население 415 000 жители за своя дестинация по време на паузата, то там те ще играят контроли както със съперници от местната Премиер лига, така и с други чуж­дестранни тимове, които провеждат подготовката си там.

През това лято ЦСКА започна европохода си в Лига Европа именно срещу тим от Малта – Сиренс, надделявайки трудно с 2:1 над дебютанта.