ЦСКА може да продаде един от основните си играчи през лятото
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Араби проявяват сериозен интерес към Амос Юга

Отбор от арабския полуостров продължава да се интересува от един от основните играчи на ЦСКА – Амос Юга, съобщава „Тема Спорт“. Въпросният клуб вече е провел предварителни разговори с ЦСКА за условията, при които може да бъде осъществен трансфер на Юга.

Към 30-годишния футболист имаше интерес от чужбина още през зимата, а в края на април халфът поднови своя контракт с ЦСКА за още 3 г. Предвид засиления интерес на отбор от арабския полуостров има голяма вероятност до края на летния трансферен прозорец Юга да бъде продаден. В такъв случай ЦСКА ще получи и солидна сума за продажбата на халфа.

Саша Илич използваше Юга в центъра на защитата във формация 3-5-2 през миналия сезон. През новата кампания сръбският специалист планира да използва схема 4-1-4-1, в която Юга да е свързващото звено между отбраната и полузащитата. Ако Юга обаче бъде продаден, то плановете на Илич може да се променят.

Според информациите обаче ЦСКА търси заместник на бившия играч на Аячо и Льо Авър. Възможно е до края на лятото в клуба да пристигне нов опорен полузащитник. До момента ЦСКА се подсили с 5 летни попълнения, като направи много солидна селекция и отново ще се бори за титлата.