Халф на Бетис избра Монтерей вместо милионите на Саудитска Арабия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Серхио Каналес ще продължи кариерата си в Мексико

През това лято виждаме много трансфери на играчи и треньори от Европа в Саудитска Араби заради милионите, които предлага страната от Близкия изток. Все пак има футболисти, които отказват апетитни оферти и тръгват в друга посока. Точно това направи халфът на Бетис – Серхио Каналес.

32-годишният футболист напуска Бетис и ще продължи кариерата си в Мексико. Футболистът преминава в Монтерей, с който ще подпише договор за 2 години.

Медиите твърдят, че Каналес е имал предложения от Катар, ОАЕ, Америка и Саудитска Арабия, но все пак е решил да премине в Монтерей.

Така испанският халф за първи път напуска родината си, за да играе в клуб от Мексико. Каналес имаше контракт с Бетис за още 3 години, така че “зелено-белите” ще вземат около 10 млн. евро от продажбата му.

Серхио Каналес е юноша на Расинг Сантандер, като за този тим дебютира в мъжкия футбол. През 2010 г. халфът е привлечен в Реал Мадрид. Той изкарва 2 години в ‘Кралския клуб’, след което играе за Валенсия, Реал Сосиедад и Бетис, където бе от 2018 г.

В своята кариера Каналес има две спечелени купи на Испания – с Реал през 2011 г. и с Бетис през 2022 г.