ЦСКА обърна Ботев (Враца) за 2:1, Ахмедов герой за червените
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА се класира за полуфиналите на Купата на България след драматичен успех над Ботев (Враца). “Червените” изоставаха в резултата през първото полувреме, след гола на Даниел Генов във 22-рата минута, но успяха да направят пълен обрат. Първо Едвин Джеси се разписа, след красива комбинация между Ахмедов и Занев, а в самия край на мача Ахмед Ахмедов реализира първия си гол с “червената” фланелка, за да прати “армейците” напред в надпреварата. 

В стартовия състав на ЦСКА попадна новото попълнение Върнан Анита. В центъра на защитата, мястото си зае Петър Занев, който пропусна загубата от Царско село поради наказание. За Ботев, Антони Здравков направи 6 промени от последния шампионатен двубой срещу Дунав (Русе).

ЦСКА-София и Ботев (Враца) играят при 0:1 в 1/4-финален двубой от турнира за Купата на България. Даниел Генов откри резултата в 22-ата минута.

ЦСКА стигна до голов шанс още в 5-тата минута, когато Брадли Мазику отне една топка от Петко Ганев и потърси Али Соу, нападателят стреля атрактивно с пета, но ударът срещна тялото на играч от Ботев. Една минута по-късно дойде и първият точен удар. Петър Атанасов шутира от сериозна дистанция, ударът не затрудни Густаво Бусато.

В 9-тата минута „армейците“ отбелязаха гол, който правилно бе отменен заради засада. Стефано Белтраме изведе блестящо Али Соу, който остана сам срещу Краси Костов. Гамбиецът съумя да вкара гол, но страничния съдия видя и маркира засадата.

В 15-тата отново Соу опита да вкара. Нападателят успя да овладее в наказателното поле и шутира от малък ъгъл. Костов внимаваше и отби топката в ъглов удар.

В 22-рата минута Ботев изненадващо поведе в резултата. Гостите изпълниха корнер, при който Петко Ганев бе забравен сам, стреля от близка дистанция. Топката се отклони в страничния стълб и попадна на пътя на Даниел Генов. Последния простреля Бусато за 1:0.

В 33-тата минута Али Соу имаше страхотен шанс да изравни. ЦСКА изпълни корнер, топката стигна до гамбиеца, но той не успя да нанесе удар. Нападателят на ЦСКА беше забравен непокрит на едни метър от вратата на Красимир Костов, но уцели топката с коляно.

В 35-тата минута Владислав Узунов опита да изненада вратаря на ЦСКА директно от пряк свободен удар. Шутът му, въпреки че бе доста силен, се оказа лесна плячка за бразилския страж на ЦСКА.

„Червените“ можеха да изравнят в 48-мата минута, когато Джеси проби по дясното крило и намери Соу. Последния шутира от границата на наказателното поле, но този път гредата помогна на Костов.

След 60 минути футбол, Рубен Пинто центрира остро към наказателното поле на „зелените“. Аласан Н‘Диае не се ориентира добре и само добрата намеса на Красимир Костов, го спаси от това да си отбележи автогол.

„Червените“ стигнаха до изравнителен гол в 67-мата минута. Капитанът Петър Занев намери Архем Ахмедов, който се бе появил в игра на мястото на Али Соу. Новото попълнение на ЦСКА, с гръб към вратата запази топката и я върна към Занев. Последния видя влизането на Едвин Джеси, който с премерен удар прониза Красимир Костов.

В 71-та минута Джеси шутира от далечна дистанция, но Красимир Костов успя да избие в ъглов удар. След още три минути Ахмед Ахмедов размени двойно подаване с Белтраме. Последния напредна и проби до наказателното поле на врачани и стреля, но ударът му попадна в гредата.

Густаво Бусато направи много глупава грешка в 74-тата минута. Вратарят подари топката на Даниел Генов, който подаде към Доминик Янков. Последният опита да намери празната врата, но Занев изчисти на няколко метра пред гол линията.

Едвин Джеси изпусна страхотна ситуация в 83-тата. Кристиян Малинов изведе крилото на ЦСКА, той стреля от въздуха, но не уцели гредата.

Кристиян Малинов опита да вкара от дистанция в 84-тата минута, но Костов спаси. Две минути по-късно Занев потърси удар, директно от пряк свободен. Красимир Костов не успя да се намеси добре и изтърва топката, но никой от „червения“ тим не успя да реагира и да направи добавка.

До пълен обрат се стигна в 89-тата минута. Краси Костов и Аласан Д‘Диае направиха груба грешка и просто подариха топката на Белтраме, Италианеца намери Ахмедов, който от близка дистанция прати ЦСКА директно на полуфиналната фаза от турнира за Купата на България.