ЦСКА призова МВР да намери намери нападателите от Варна

Прочетена:1311
ЦСКА призова МВР да намери намери нападателите от Варна 1
0 0

Ръководството на ЦСКА излезе с отворено писмо до министъра на Вътрешните работи и до Главния секретар на МВР, в което се настоява да бъдат разкрити нападателите от вчерашния инцидент във Варна. Припомняме, че по време на почивката на мача на „армейците“ с Черно море, от улицата извън стадиона бяха хвърлени бомбички, които попаднаха в „червената“ агитка.

От ЦСКА заклеймиха постъпката и осъдиха остро поведението на феновете.

Ето и цялото съобщение от официалния сайт на „червените“ без редакторска намеса:

“До Министъра на вътрешните работи

До Главния секретар на МВР

Уважаеми господа,

Настояваме пред Вас, които сте начело на отговорна институция като МВР, да се задействат всички законови механизми и процедури по разкриването и подвеждането под отговорност на лицата, които в събота вечер на стадион „Тича“ във Варна атакуваха с бомби армейската публика.

На полувремето на мача между отборите на Черно море и ЦСКА, от външната стана на стадиона към сектора с гостуващата публика полетяха самоделни бомби, които попаднаха сред червените привърженици. Някои от бомбите избухнаха в опасна близост до нищо неподозиращи деца и техните родители, дошли да подкрепят любимия си клуб. Всичко това създаде паника и суматоха и бе сериозна провокация и предпоставка за още инциденти. За най-голямо щастие и късмет на всички, до фатални случаи не се стигна, а двубоят завърши без ескалация на напрежението.

Призоваваме органите на МВР да положат максимални усилия и установят извършителите на тази провокация, като те бъдат подведени под строга отговорност за престъпните си действия. Молим да бъде внесена яснота и подробности пред нас и обществеността за хода на разследването. Има ли вече заподозрени и задържани лица и какви мерки спрямо тях са предприети?

Ние като клуб смятаме, че това беше своеобразен акт на тероризъм от страна на извършителите. Осъзнат опит за покушение и убийство на български граждани, преднамерено организиран и осъществен, без всякакви скрупули и загриженост за човешкия живот. Сериозно и умишлено престъпление, което можеше да бъде заплатено с цената на невинни пострадали и жертви.”

Сподели