ЦСКА с драматична победа срещу Гурник Забже
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" спечелиха в 5-голово шоу срещу 14-кратния шампион на Полша

ЦСКА записа първа победа на турска земя по време на зимната си подоготква, след като надви Гурник Забже с 3:2. Попаденията за “червените” реализираха Браян Морено, Иван Турицов и Мено Кох. Двата гола за 14-кратния шампион на Полша реализира Симон Волдарчук.

Проверката започна по отличен начин за ЦСКА, след като воденият от Саша Илич отбор откри резултата в първата минута чрез Браян Морено. В 25-ата минута българският тим удвои аванса си от дузпа. Морено бе повален от противник в пеналта, а от бялата точка Иван Турицов вкара за 2:0.

Гурник се върна в мача с попадение на Влодарчик в 21-вата минута. При резултат 2:1 в полза на ЦСКА завърши първото полувреме на срещата.

В 60-ата минута се стигна до любопитен момент в срещата. Янза от полския тим получи втори жълт картон за фаул срещу Вион. Футболистът не пожела да остави своя отбор с човек по-малко, като се стигна до намесата на Саша Илич, който позволи на капитана на съперника да остане в игра.

Гурник Забже изравни резултата в 80-ата минута след неразбирателство между вратаря Евтимов и Махмутович, като в крайна сметка Влодорчик вкара втория си гол в мача – 2:2.

В последната секунда на срещата Мено Кох вкара победен гол за ЦСКА. Той се разписа с глава след центриране от фаул за крайното 3:2.

Така “армейците” записаха първи успех на турска земя, след като в първия мач отстъпиха на Санфрече Хирошима с 0:1.