ЦСКА-София победи Базел в Кематен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тобиас Хайнц реализира единственото попадение в 47-та минута

ЦСКА-София постигна престижна победа във втората си контрола срещу Базел в австрийското градче Кематен. “Червените” победиха с 1:0 след попадение на Тобиас Хайнц.

Интересните моменти в срещата започнаха в още в самото й начало, а развихрилият се днес Марк-Емилио Папазов отправи коварен удар в четвъртата минута, но Марвин Хитц отрази. Само три минути по-късно Папазов успя да овладее трудна топка, след което отправи изстрел от пеналтерията на Базел от въздуха, но неточно в аут. Две минути преди края на първата част разигра с Тобиас Хайнц, който намери с добро подаване Папазов, а той стреля от разстояние, но отново Марвин Хитц бе на мястото си и спаси.

ЦСКА-София откри резултата две минути след началото на втората част. Жираир Шагоян проби по левия фланг, след което с много добър пас намери Тобиас Хайнц на втора греда, а норвежецът не пропусна да вкара в опразнената врата.

ЦСКА-София можеше да удвои преднината си 10 минути по-късно, след като Тобиас Хайнц пусна отличен пас към Жираир Шагоян, който изскочи сам срещу Мирко Салви, но вратарят на Базел успя да отрази удара на арменския футболист. Пет минути по-късно Илиан Антонов подаде към Павел Жабов, който центрира в наказателното поле на Базел, където Симеон Александров стреля от въздуха, от малък ъгъл, но прати топката в аут.

Димитър Евтимов се наложи да се намесва в 65-ата минута, когато спаси удара на Михаел Ланг. До края нямаше открояващи се ситуации и така “червените” надделяха над швейцарците в среща, която със сигурност ще вдъхне самочувствие на футболистите.