ЦСКА София преговаря и с Беноа Кое
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Армейците с пореден опит да убедят французина да поеме отбора

Шефовете на ЦСКА София водят преговори за овакантения треньорски пост с бившия френски халф на тима Беноа Кое, научи 7 Спорт.

Носителят на Купата на УЕФА с Интер облича червения екип по време на шампионския сезон 2004-2005 година, записвайки 15 мача в състава, ръководен от Миодраг Йешич.

ЦСКА вече няколко пъти се опитваше да убеди отличаващия се със солидни познания в редица нефутболни области Кое, но така и не съумя да го изкуши да оглави отбора.

В бляскавата си кариера Кое има спечелени титли (1989 и 1990 година) и купа на Франция (1989) с Олимпик (Марсилия), както и шампионски трофей с Нант (през 1995-а). Печелил е Купата на Швейцария със Сион, а освен това финал в турнира за Купата на носителите на национални купи (КНК) с Пари Сен Жермен през 1997 г.

След края на състезателната си дейност Кое работи дълго време в академията на Интер и успя да направи няколко формации шампиони на Италия. Бил е наставник и на френския Конкарно.

ЦСКА София преговаря и с Беноа Кое 1

Шансовете треньорският пост да бъде зает от Златомир Загорчич с днешна дата са нищожни, научи 7 Спорт от свои източници.

Любопитно е да се отбележи, че преди няколко години синът на Беноа Кое – Кевин Кое, изкара треньорски стаж в ЦСКА 1948 в период, в който начело на тима бе бившият бранител на Армейците Валентин Илиев.

Самият Беноа поддържа близки отношения с дългогодишния шеф на международния отдел на ЦСКА Илия Илиев, както и със синовете му Кузман и Мартин.