Днес предстоят нови разговори между ЦСКА и Беноа Кое
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
На "Българска армия" все още са оптимисти

За днес са планирани нови разговори между ръководството на ЦСКА София и бившия френски халф на тима Беноа Кое, който е смятан за най-подходящия заместник на освободения старши треньор Стамен Белчев.

Както 7 Спорт информира още вчера сутринта, шефовете на ЦСКА преговарят и с Кое, който облича червения екип по време на шампионския сезон 2004-2005 година, записвайки 15 мача в състава, ръководен от Миодраг Йешич.

В началото французинът бил скептичен спрямо офертата на Червените, но постепенно недоверието му започнало да намалява, като той помолил за малко време за размисъл и продължаване на разговора днес, твърдят запознати с провежданата комуникация.

В същото време става ясно, че в клуба пристигнали множество имейли и съобщения от фенове, в които те настоявали за връщането на Стойчо Младенов. С днешна дата обаче подобен сценарий изглежда малко вероятен, а и приоритет остава Кое.

На “Българска армия” настояват, че ЦСКА трябва да бъде оглавен от чужд треньор. Едва в случай на неуспех с привличането на французина или друг специалист от странство, щяло да се обсъжда назначение на българин.

В момента Кое е начело на третодивизионния френски Конкарно, като според местни специалисти е съумял да сглоби доста балансиран тим без да разполага с кой знае какви ресурси. След 10 изиграни мача отборът на Кое е седми, но само на две точка от върха на класирането.

Беноа поддържа близки отношения с дългогодишния шеф на международния отдел на ЦСКА Илия Илиев, както и със синовете му Кузман и Мартин.

В бляскавата си кариера Кое има спечелени титли (1989 и 1990 година) и купа на Франция (1989) с Олимпик (Марсилия), както и шампионски трофей с Нант (през 1995-а). Печелил е Купата на Швейцария със Сион, а освен това финал в турнира за Купата на носителите на национални купи (КНК) с Пари Сен Жермен през 1997 г.

След края на състезателната си дейност Кое работи дълго време в академията на Интер.