google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на ЦСКА със сигурност ще бъде сред поставените отбори в първия квалификационен кръг на втория по сила клубен турнир на Стария континент – Лига Европа, ако придобие право на участие в състезанието през сезон 2019/20.

Клубният коефициент на “червените” е 4.000, което е достатъчно да са поставени дори и при най-лошите за тях сценарии за завършек на първенствата, в които отбори с по-високи коефициенти от “армейците” ще бъдат в Лига Европа вместо в турнира Шампионската лига.

Единственият сигурен на 100% участник в Лига Европа от българските отбори е Локомотив Пловдив. “Черно-белите” ще участват с държавния коефициент, който е 3.475. Причина за това е, че клубният коефициент на Локомотив е по-нисък от държавния, а регламентът гласи да се вземе по-високия от двата.

Засега не е ясно дали отборът на Левски ще бъде поставен или не, ако се класира за Лига Европа. Коефициентът на “сините” е 3.500.

Ако Славия или тим от втората освица се добере до Лига Европа то той със сигурност ще ползва държавния коефициент 3.475. Към момента отбори с коефициент 3.250 със сигурност са непоставени, а такива с 3.925 със сигурност са поставени.

Засега се чакат разпределенията на квотите в първенствата, които се доиграват, сред които тези на Румъния, Полша, Словакия, Словения и Черна гора, както и на отборите от Северна Ирландия, Андора и Косово, които обаче ще изиграят предварителния кръг.