ЦСКА удари в земята Лудогорец по приходи от Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" взимат от европейското си участие близо 5 млн. евро

ЦСКА може да изостава на Лудогорец в класирането в родната efbet Лига, но „армейците“ определено се представиха по-добре от Лудогорец на европейската сцена. Освен точките, които тимът на Бруно Акрапович взе в турнира, в касата на „червените“ влизат близо 5 млн. евро след изиграните мачове в Европа, докато „орлите“ прибират 3,78 мнл. евро.

ЦСКА стартира кампанията от първия предварителен кръг на Лига Европа и се класира до групите, в които записа вчера престижна победа с 3:1 над Рома, а освен това направи и две равенства. За успех в груповата фаза от европейската централа са предвидили 570 хил. евро, а равенството носи на отборите 190 хил. За самото участие в групите отборите взимат по 2,92 млн. евро. Така „армейците“ си осигуриха 4,95 млн. евро от надпреварата.

Лудогорец взе 280 000 евро от първия квалификационен кръг в Шампионска лига, след което добави към 580 000 евро от двете си предварителни срещи за Лига Европа (единият от които „орлите“ имаха късмет и пропуснаха). Със сумата от 2 920 000 евро за участието си в групите, разградчани събраха 3 780 000 евро. Припомняме, че „орлите“ не успяха да вземат и точка от шестте си мача и завършиха своята група на последното място.