Цвети Пиронкова и Вики Томова на кортoвете в Ню Йорк след часове
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Дългоочакваното завръщане на бившата ни първа ракета при дамите Цвети Пиронкова ще стане факт на тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ по тенис. При това след броени часове.

Цвети Пиронкова и Вики Томова на кортoвете в Ню Йорк след часове 1

Пловдивчанката излиза на корт номер 15 в 18.00 часа българско време, а нейна съперничка ще бъде рускинята Людмила Самсонова.

Любопитно е, че по същото време настоящата ни топ тенисистка Вики Томова ще се изправи срещу американската надежда Аманда Анисимова. Техният мач е на корт номер 17.

Неотдавна Томова даде положителна проба за COVID-19 преди в турнира в Палермо – първото официално състезание в световния женски тенис след прекъсването, породено от кризата с коронавируса.

Преди няколко седмици 7 Спорт ви направи съпричастни с покъртителния и разказ.

Тази нощ започва участието на US Open и на Григор Димитров. Гришо среща американеца Томи Пол, а двубоят е насрочен като последен в програмата на корт „Луис Армстронг“.

Преди тях обаче на същия корт ще се играят три мача от женската програма, както и дебютната среща на Доминик Тийм (срещу Жауме Мунар), а това означава, че двубоят на Димитров няма да започне преди 2.00 българско време.

При евентуален успех Григор ще се изправи срещу победителя от мача между Мартон Фучович и Уго Делиен.