google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Цветана Пиронкова се класира за втория кръг на Ролан Гарос, след като победи германката Андреа Петкович с 2:0 сета – 6:3, 6:3. В следващия кръг Цвети най-вероятно ще се изправи срещу Серина Уилямс, която малко по-късно днес играе срещу 102-рата в света Кристи Ан. Пиронкова ще има възможност да вземе реванш от Уилямс за поражението на 1/4-финалите на US Open преди няколко седмици.

Андреа Петкович започна двубоя със сервис, но успя да спечели само една точка и допусна пробив. Цвети затвърди пробива с лесен гейм на 15 точки и поведе с 2:0. Авансът на българката стана още по-сериозен, след като направи пробив в третия гейм след много добри удари от бекхенд.

В изключително дълъг четвърти гейм, Андреа Петкович успя да върне един от пробивите. Германката пропусна 3 точки за пробив, а Цвети не успя на три пъти да спечели гейма си, като при четвъртия шанс Петкович успя да пробие. Световната номер 99 спечели и подаването си за първи път в следващия гейм, за да намали на 2:3 гейма.

Веднага след това Пиронкова вдигна оборотите и спечели подаването си на нула. В седмия гейм Пиронкова направи решителен пробив, за да поведе с 5:2. След това обаче българката не бе достатъчно концентрирана и загуби сервис гейма си, но все още имаше комфортен аванс от 5:3. В деветия гейм на първия сет, Петкович не успя да вземе нито една точка на собствен сервис и Цвети спечели първия сет с 6:3.

Втората част стартира със сервис гейм на Пиронкова, като нашето момиче го спечели комфортно на 15 точки. Във втория гейм Цвети реализира пробив за 2:0, но след това загуби два поредни гейма и германката изравни резултата. Все пак Цвети отново поведе в резултата, след като направи добри отигравания в петия гейм и го спечели на 15 точки – 3:2.

В шестия гейм Пиронкова бе много ефективна и с добри удари стигна до точка за пробив при 30:40. В следващото разиграване Петкович допусна грешка от бекхенд и пробивът бе факт – 4:2, като българката бе само на два гейма от победата.

В гейм номер седем на втория сет българката имаше леки затруднения, но все пак успя да го спечели на 30 точки и да поведе с 5:2. Все пак Петкович продължи да се бори и спечели осмия гейм след оспорвана битка, за да намали на 3:5.

Деветият гейм във втория сет се оказа и последен в мача. Пиронкова загуби първата точка, но след това направи атака на мрежата и изравни, след което с мощен сервис поведе с 30:15. Петкович сбърка от бекхенд в следващата точка и Пиронкова получи първи мач бол. Българката сбърка първия сервис, но Петкович направи нова грешка и двубоят завърши с успех в два сета за Цвети.