Цвети след получаването на приза: Чувството е наистина страхотно 1
0 0
"За мен е привилегия да се наредя до легендарни фигури, победители в 63-годишната история на "Спортист на годината", написа пловдивчанката

Най-добрата родна тенисистка Цветана Пиронкова беше избрана днес за Спортист на 2020 година. Пловдивчанката изрази благодарността си за приза с пост в Instagram. Цвети сподели, че за нея е чест и привилегия да бъде редом с легенди в българския спорт, печелили в миналото наградата. Сред тях са легендите Георги Аспарухов, Боян Радев, Стефка Костадинова, Йорданка Донкова, Христо Стоичков, Йордан Йовчев, Мария Гроздева и други.

Ето какво написа Цвети Пиронкова в Insatgram:

“Спортист №1 на България за 2020 г. – чест, отговорност и изключително щастие! За мен е привилегия да се наредя до легендарни фигури, победители в 63-годишната история на “Спортист на годината”.

Благодарна съм за огромната любов от всички вас, която съм получавала винаги и в особено големи дози от момента на завръщането си на корта. Чувството е наистина страхотно.

Благодаря на всички спортни журналисти, които гласуваха за мен в най-престижната анкета за българския спорт – “Спортист на годината”.

В същото време искам да поздравя всички български спортисти, които даваха максимума от себе си в тази предизвикателна година, за да издигат бяло-зелено-червеното знаме възможно най-високо и по света да се говори позитивно за прекрасната ни страна.

Моето най-голямо благодаря е за моето семейство, които винаги са мой “гръб” и опора.

Специални благодарности за Българската федерация по тенис.

Какъв успех само за българския тенис – спортист №1, отбор №1 за 2020 заради вдъхновяващото представяне на момчетата на АТП Къп и избора на Григор Димитров за победител във вота на публиката!

Пожелавам на българския спорт и на всички вас успешна Нова година. И най-важното – бъдете здрави!”