google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Най-добрата българска тенисистка преодоля втория квалификационен кръг след победа с 2:1 (6:0, 3:6, 6:1) над На-Лее Хан

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова преодоля втория квалификационен кръг на Australian Open след победа с 2:1 (6:0, 3:6, 6:1) над корейката На-Лее Хан.

Българката не остави никакви шансове на своята съперничка в първия сет, който спечели с 6:0. Цвети направи три пробива и не загуби нито едно свое подаване, влизайки уверено във втората част на двубоя.

Корейката спечели първи гейм в началото на втория сет, след което Пиронкова взе своето подаване. В четвъртия гейм Цвети допусна пробив, който Хан затвърди – 4:1 в полза на корейката.

Родната ни тенисистка намали изоставането си на 2:4, последва връщане на пробива и Цвети имаше шанс да изравни, но допусна нов пробив, след което Хан спечели и подаването си, затваряйки сета при резултат 6:3 в своя полза.

В решителния трети сет Цвети отново се възползва от слабостите при сервис на Хан и с три пробива, като загуби само един гейм, си осигури място за следващия кръг на квалификациите за Откритото първенство на Австралия.

Цвети Пиронкова ще вземе за успеха си днес 30 точки за световната ранглиста, както и 40 346 щатски долара от наградния фонд. Съперник на пловдивчанката в следващия етап на квалификациите ще бъде Маргарига Гаспарян (125-а в света) или Мариам Болквадзе (192-ра).