Цвети:”Настроена съм много положително за мача със Серина”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Цвети Пиронкова разкри, че преди срещата с Андреа Петкович е изпитвала леко притеснение, заради студеното време и трудния за игра корт.

В крайна сметка обаче българската тенисистка съумя да се адаптира безупречно към необичайните условия и спечели категорично в два сета.

“Бях малко притеснена от условията, защото е доста студено и също много влажно, кортът е много мокър, а топките – тежки,” заяви Цвети. “Но всичко беше наред.

“Предполагам, че играх добре. Направих няколко непринудени грешки тук и там, но очаквах това да се случи на първия ми мач тук. Така че мисля, че изиграх хубав двубой.”

Цвети:"Настроена съм много положително за мача със Серина" 1

През 2016 година Цвети успя да стигне до четвъртфиналите на “Ролан Гарос”, а тогава също имаше някои по-студени и дъждовни дни. Запитана дали вижда нещо общо, Цвети отговори:

“Ами през 2016 година предполагам, че бях в добра форма. Отново стартирах турнира доста убедително от това, което си спомням, и с всеки мач нещата вървяха все по-хубао.

“Очевидно тогава имах много късмет, защото дъждът започваше след края на моя двубой, рядко се налагаше да чакам. Аз завършвах мача си, отивах в хотела, почивах си, докато всички останали просто седяха и чакаха времето да се подобри.

“Така че това ми беше от полза. Не мисля, че можем да сравним двете години. Сега ситуацията е различна. Подхождам към нея като нещо ново и се опитвам да се настроя по най-добрия възможен начин.”

Цвети сподели и какво очаква от сблъсъка със Серина във втория кръг на турнира.

“Е, вие знаете – всеки мач е различен, това е сигурно,” заяви тя. “Първоначално не си видях жребия, аз никога не го правя – гледам само първи кръг. Но ми казаха по-късно, че има шанс да играя срещу нея, ако спечеля, което разбира се е вълнуващо.

“Винаги е много приятно чувството да се изправиш срещу нея, особено след последния ни мач. Играхме три сета, беше много вълнуващ двубой, така че ще видим. Определено съм много положително настроена.”