Да загубиш титлата във Висшата лига… заради Стърлинг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българинът Александър Антонов загуби титлата си от виртуалната игра на Висшата лига (Fantasy Premier League – FPL) заради… расистка обида.

Още миналия месец 7 Спорт информира, че силното преставяне на Антонов в последния кръг го изстреля на върха с 2575 точки, оставяйки зад гърба си над 7 милиона и 600 хиляди участници.

Наградата за Антонов трябваше да бъде едноседмична почивка във Великобритания и ВИП достъп до две срещи от Висшата лига за следващия сезон. Всички разходи по пътуването и нощувките щяха да се поемат от организаторите на играта.

Дълго време организаторите на играта така и не обявяваха българина за победител. Сега в официалното съобщение пък се посочва единствено, че “след проверките след края на сезона крайното класиране е обновено”.

“Отборът, който преди това заемаше първото място, беше премахнат от FPL заради нарушаване на нашите условия,” бе лаконичният коментар. В сайта на играта се появи и съобщение, че привърженикът на Саутхямптън Джошуа Бул е новият шампион.

Българинът обясни, че в основата на наказанието му е нещо, което е написал в личен чат във “Фейсбук” с около петима свои приятели преди няколко месеца. Той отказа да назове какво точно е написал.

Според публикация в “Туитър” обаче думите му са били насочени към крилото на Манчестър сити Рахийм Стърлинг.

Самият Антонов обясни, че това е закачка в разговор между запалянковци, какъвто по думите му е характерен за футболните фенове. Смята също така, че думите му са извадени от контекст.

Той добави, че десет години е живял в Англия и уважава културното разнообразие в страната, както и футболистите и техния талант.

Българинът посочва, че е съдействал на организаторите, понесъл е отговорността си и че въпреки дисквалифицирането ще може да играе в следващия сезон.