Дамбраускас: Коляното на Десподов можеше да е на парчета
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Научихме си уроците от мачовете с Локомотив, Берое и Царско село", споделя треньорът на Лудогорец

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде прескоференция преди двубоя с Локомотив Пловдив от 1/4-финалите на турнира за Купата на България. Срещата между двата тима е във вторник в Разград. Литовският специалист разкри, че Кирил Десподов няма играе срещу “черно-белите”, тъй като в мача от първенството срещу Арда е получил тежък удар в коляното. Бившият футболист на Каляри е извадил късмет, че то не е на парчета.

“Локомотив е тим, с който се познаваме, но като цяло всеки двубой е нов сам за себе си. Винаги може да изненадаш съперника с тактика и план на играта. Ние сме способни да ги изненадаме с дълбочина на състава и ротациите. В двубоя от efbet Лига видяхме много неща, които не бяха добре и ги подобрихме. Тези грешки в защита ни разкриха много неща като причина за загубата. Ние се учим най-добре по този начин. Научихме си уроците от мачовете с Локомотив, Берое и Царско село. В срещата с ЦСКА изчистихме много неща в отбрана.

Не мога да кажа, че съм треньор, който разчита на емоционални решения. Не съм пристрастен и не ми влияе резултатът. Трябва да мислим рационално, а емоционалността оставяме на феновете и журналистите. Трябва да изключим думата „отмъщение“, когато мислим за Локомотив. Трябва да се подготвим като отделен мач, да сме концентрирани и да изпълняваме нашите планове“, започна Дамбраускас.

“Във всеки двубой трябва да оставя няколко футболист извън групата, тъй като трябва да избера 11 и мога да направя 5 смени. Те не са по-лоши от останалите. Бих дал шанс на играчи да се представят по най-добрия начин срещу двукратния носител на Купата на България. Вандерсон реши двубоя с Арда. Всеки треньор в България би бил щастлив да има такъв жокер. Тепърва ще видите най-доброто от него“, допълни Дамбраускас.

Треньорът на Лудогорец коментира и контузията на Кирил Десподов:

“За Десподов е късмет, че коляното му не е на парчета. Това, което се случи ми напомни за травмата на Антон Недялков. Десподов тренира индивидуално, чувства се добре. Трябва да го предпазим.”