Дамбраускас: Не трябва да се страхуваме от грешките
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ако бяхме завършили 0:0, не мисля, че нямаше да бъде незаслужено"

Наставникът на шампиона Лудогорец Валдас Дамбраускас заяви след днешния успех над Арда, че е по-доволен от този успех, отколкото от победата с 4:1 над Берое.

„Срещнахме много добър отбор. Казах го още на пресконференцията преди мача, че Арад е един от най-добре организираните отбори в България. Не очаквахме лек мач, и той не бе такъв. Ако бяхме завършили 0:0, не мисля, че нямаше да бъде незаслужено. И двата тима атакуваха, показаха своите качества. Нашите смени дадоха своя резултат днес. Може да да звучи странно, но аз съм по-доволен от днешната победа, отколкото от тази над Берое в с 4:1”, заяви младият специалист.

„В ситуация, в която ни липсваха важни състезатели, ние търсихме решения и ги намерихме. Доволен съм, че момчета си повярваха и спечелихме. Нашите момчета се нуждаят от време, за да изградят по-добра връзка помежду си, но аз съм доволен. Мисля, че тези 90 минути са много добри за Доминик Янков, особено срещу такъв съперник. Срещу всеки тим имаме отделен план, изграден на база анализите. Трябва да се подготвим по начин, по който мислим, че е правилен. В серия сме от победи и трябва да запазим тази увереност. Атакувайки 100 пъти, можеш да загубиш 100 пъти топката. Не трябва да се страхуваме от грешките. Трябва да имаме план как да реагираме след това. Понякога не правим понякога толкова много положения, колкото искаме”, каза още Дамбраускас.