Дани Алвеш свидетелства пред съда по делото срещу него
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ако Алвеш бъде осъден, то може да получи до 15 години затвор

Бившият футболист на Барселона и “Селесао” – Дани Алвеш бе в съда, за да свидетелства по делото за сeксуално посегателство срещу него, предаде АП. Алвеш е в затвора от 20-и януари, след като бе обвинен за сексуално насилие от жена в нощен клуб в Барселона на 3-ти декември. Бразилският футболист отрича обвинението, като твърди, че половият акт със жената е бил доброволен.

Съдът обаче отхвърли молбата на бразилецът да бъде освободен, докато тече разследването, като се обоснова, че може да напусне страната. Алвеш бе задържан на базата на доказателства и свидетелства на играча, на жертвата и на свидетели.

Според испанското законодателство, ако футболистът бъде признат за виновен, може да получи различни присъди. В случай на изнасилване максималната присъда е 15 години затвор.

39-годишният Дани Алвеш е спечелил 42 трофея в кариерата си, включително и три титли в Шампионската лига с Барселона и два пъти Копа Америка с Бразилия. Той изигра третото си Световно първенство в края на миналата година в Катар.